Vikarierande Djurvårdare till Kolmården!

Publiceringsdatum: 2024-06-04

Letar du efter ett jobb inom naturbruk? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Kolmårdens Djurpark AB genom att arbeta som djurvårdare. Kolmårdens Djurpark AB söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du?

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Norrköping då det är tjänsteorten. Kolmårdens Djurpark AB behöver fler anställda som stödjer arbetet inom djurvårdare. Kolla in deras två lediga tjänster för att se om du har vad som krävs. Bli en del av teamet hos Kolmårdens Djurpark AB som djurvårdare genom att ansöka senast onsdag den trettioförsta juli 2024.


Jobbannons

Våra djur är det viktigaste vi har och för att ta hand om dem på bästa sätt söker vi nu engagerade och kunniga djurvårdare. Vi söker dig som har helhetstänk och ett noggrant öga för djurens välbefinnande och vill vara en del av vårt team!

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som vikarierande djurvårdare på Kolmårdens Djurpark arbetar du med att säkerställa högsta möjliga välfärd för alla våra djur i parken. Du ansvarar för att djurens miljö är ren, för att djuren utfodras på ett sätt som främjar artspecifika beteenden och för att de får den berikning och stimulans som varje individ och art behöver. Det krävs att du som djurvårdare noggrant observerar djuren och deras beteenden, samt loggar deras aktivitet och hälsa i detalj. Du kan också komma att behöva assistera vid veterinära ingrepp och transporter. I den här rollen kommer du att stötta den expertis som finns på varje avdelning. Ingen dag kommer att vara den andra lik!

Kunskap och kompetens

Till den här tjänsten söker vi dig som har en utbildning i djurvård, alternativt tidigare yrkeserfarenhet från arbete med djur. Kunskap om och erfarenhet av att kunna framföra arbetsmaskiner och traktor är ett plus. Har du tidigare arbetat som djurvårdare med djurparksdjur ser vi även det som meriterande. Flytande svenska i tal och skrift samt B körkort är krav. Likaså behöver du ha mycket god fysisk förmåga.

Kolmården värdesätter den kunskap och erfarenhet du redan har mycket högt, men lika viktigt för oss är personlig kompetens, mognad, positiv attityd och positivt förhållningssätt till arbetet. Vi förväntar oss att du har god kommunikationsförmåga, är energisk och uthållig, besitter vissa pedagogiska färdigheter och är bra på att se till helheten. Du är initiativrik, duktig på att prioritera, mycket serviceinriktad, lojal och en skicklig problemlösare som analyserar ditt arbete löpande.

I den här rollen kan du komma att stötta samtliga avdelningar, och arbeta med allt från stora rovdjur till tama getter. Därför är det fördelaktigt om du har ett stort intresse och en nyfikenhet för alla sorters djur. Det kommer att vara till stor fördel om du är bra på att ta till dig ny information och kunskap samt applicera den i ditt arbete. För rätt kandidat erbjuder Kolmården en fartfylld, spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Hos oss är ingen dag den andra lik. Vi är en värderingsstyrd arbetsplats där passion för djur och natur, bevarandet av biologisk mångfald och att skapa oförglömliga upplevelser driver oss mot samma mål. Vi arbetar varje dag för en positiv arbetskultur fylld av glädje. Hos oss finns möjligheter till professionell utveckling, friskvård och fri entré till alla Parks and Resorts Scandinavias parker. Flera gånger om året ser vi till att ha roligt tillsammans genom gemensamma aktiviteter.

Villkor 

Tjänsterna är vikariat på 80-100% med start efter sommaren och fram till 31september 2025.

Arbetet sker på dagtid och ibland kan även arbete på kvällar ingå. Schemaläggning är i enlighet med kollektivavtal och inkluderar helger och storhelger. Lönen för de här tjänsterna regleras av kollektivavtal och varierar något beroende på erfarenhet.

Ansökan är öppen till den 31 juli, men urval sker löpande.

Kontakt

För frågor om tjänsterna, kontakta: cecilia.hakansson@kolmarden.com  eller maria.leclercq@kolmarden.com

Varmt välkommen med din ansökan! 

Kolmården är Nordens största djurpark och ett av Sveriges populäraste resmål. Kolmården har ett 50-tal olika djurarter och driver en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt. Djurparken fungerar som utbildningsresurs för Sveriges skolor och är medlem i Svenska Djurparksföreningen och internationella branschorganisationerna EAZA, WAZA och IUCN. Varje år anställer parken och Vildmarkshotellet tillsammans drygt 1 200 personer till Kolmårdens alla säsonger och besöks av ca 750 000 gäster.

Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I koncernen ingår även några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik. Parks and Resorts är ett familjeföretag som investerar allt överskott i verksamhetens fortsatta utveckling.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKolmårdens Djurpark AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer5564475894
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDjurvårdare
YrkesområdeNaturbruk

Ansökan

Kolmårdens Djurpark AB söker två personer till denna tjänst som djurvårdare med placerings i Norrköping. Om det låter intressant att arbeta som djurvårdare hos Kolmårdens Djurpark AB skickar du in din ansökan senast 2024-07-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Vikarierande hästskötare till Polisrytteriet Malmö

Polismyndigheten söker två personer till tjänsten som djurskötare, häst i Malmö.

2024-07-10

Mer info

Djurvårdare till Furuviksparken, vikariat

AB Furuviksparken söker tre personer till tjänsten som djurvårdare i Gävle.

2024-06-26

Mer info

Växthusarbetare till food tech-bolag

Agtira AB söker en person till tjänsten som trädgårdsmästare, odling i Kramfors.

2024-07-08

Mer info