Parkarbetare, säsong.

Publiceringsdatum: 2021-01-12

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för kost och lokalvård, fastigheter och exploatering, stadsplanering och bygglov, park och grönytor, gator, VA och avfall

Här jobbar drygt 300 medarbetare för att tillsammans göra Ystad till bra stad att bo, verka och leva i.

Parkenheten ansvarar för skötsel och underhåll av kommunens parker, naturområden, och tätortsnära skogar. Vi sköter även den yttre miljön kring skolor, daghem och andra kommunägda fastigheter.

Parkenheten har 24 helårsanställda medarbetare. Till säsongen 2021 behöver vi förstärka vår grupp med tre parkarbetare som ska arbeta med grönyteskötsel i våra parker och grönområden.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifterna består av drift och skötsel av parkanläggningar, skolor, lekplatser, badplatser och andra utemiljöer.

I arbetsuppgifterna ingår även gräsklippning, häckklippning, röjning, ogräsrensning, beskärning, fastighetsskötsel(utvändigt),vattning, plantering av sommarblommor, buskar och träd, viss renhållning av parker, stränder och bryggor. En skötseltjänst, med arbete ute i fält oavsett väder och vind.

I rollen som Parkarbetare arbetar du både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid att de tilldelade arbetsuppgifterna blir utförda korrekt både avseende tid, kvalitet och säkerhet. Ett gediget intresse för det gröna och en framåtanda värderar vi mycket högt.

KVALIFIKATIONER

Du skall ha trädgårdsutbildning från trädgårdsgymnasium eller yrkeshögskola alternativt yrkesbevis inom grönyteskötsel eller annan trädgårdutbildning som av arbetsgivaren anses likvärdig. Ytterligare påbyggnadsutbildning inom trädgård är meriterande.

Flerårig dokumenterad erfarenhet i yrkesrollen kan bedömas som likvärdig.

B-körkort är ett krav. Vana att köra traktor är ett plus.

Eftersom du behöver läsa instruktioner och kommunicera med kollegor så behärskar du svenska flytande. Som person är du noggrann, serviceinriktad med god samarbetsförmåga. Du behöver kunna arbeta i grupp men även självständigt, när det behövs. Då det kan förekomma tynga lyft behöver du ha god fysik. Praktisk erfarenhet inom yrket är ett krav.

ÖVRIGT

Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.

Hos oss är heltid en rättighet. Det innebär att alla medarbetare som anställs hos oss tillsvidare har rätt till heltid och deltidsarbete är en möjlighet om det fungerar för verksamheten.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Om jobbet

Typ av anställningSommarjobb / feriejobb
ArbetstidHeltid
Omfattning11 dagar - 3 månader
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeParkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd

Ansökan

Ystad kommun söker tre personer till denna tjänst som parkarbetare/utemiljöarbetare/miljövärd med placerings i Ystad. Om det låter intressant att arbeta som parkarbetare/utemiljöarbetare/miljövärd hos Ystad kommun skickar du in din ansökan senast 2021-02-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Parkarbetare, säsong – minst 6 månader Serviceförvaltningen Markentreprenad

Lunds kommun söker tio personer till tjänsten som parkarbetare/utemiljöarbetare/miljövärd i Lund.

2020-10-22

Mer info

Parkarbetare, säsong

Älmhults kommun söker sex personer till tjänsten som parkarbetare/utemiljöarbetare/miljövärd i Älmhult.

2020-12-17

Mer info

Parkarbetare, Fastighet & Park, Park

Lidköpings kommun söker två personer till tjänsten som parkarbetare/utemiljöarbetare/miljövärd i Lidköping.

2020-12-16

Mer info