Handläggare till Enheten för landsbygdsutveckling viss tid

Publiceringsdatum: 2021-06-10

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för landsbygdsutveckling har cirka 20 medarbetare och vi administrerar bland annat stöd inom landsbygdsprogrammet, med syftet att nå en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar utveckling på landsbygden i Stockholms län. Enheten för landsbygdsutveckling igår i avdelningen för Landsbygd tillsammans med enheten för lantbruk, enheten för djurskydd och enheten för djurvälfärd och livsmedel. 

Arbetsuppgifter

Företagare och föreningar på landsbygden kan ansöka om stöd för investeringar eller utvecklingsprojekt inom landsbygdsprogrammetprogrammet. Landsbygdsprogrammet innehåller också åtgärder för kompetensutveckling, riktade till lantbrukare och andra landsbygdsföretagare. Vi söker nu en medarbetare som ska arbeta med våra egna projekt där vi anordnar kompetensutveckling och rådgivning till länets landsbygdsföretagare. I tjänsten ingår främst administration av projekt inom området "Ett rikt odlingslandskap" och att skriva artiklar till Länsstyrelsens tidning Landsbygd i centrum. Även arbete med rådgivning i fält till lantbrukare om skötsel och restaurering av betesmarker kan bli aktuellt. Ytterligare arbetsuppgifter kan komma i fråga.  Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som leds av en samordnare.

Kvalifikationer

Du ska ha:

 • Högskoleutbildning inom relevant ämnesområde; biolog, biogeovetare eller agronom med kurser inom naturvård och ekologi, eller utbildning/högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant
 • God kommunikativ förmåga. 
 • B-körkort

Du ska vara:

 • Noggrann, systematisk och välorganiserad samt ha lätt för att samarbeta
 • Engagerad och ansvarskännande med förmåga att driva projekt och arbetsuppgifter till avslut inom föreskriven tid

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Projektarbete
 • Projektledning (i arbetslivet eller ideellt)
 • Dokumenterad god administrativ förmåga
 • Arbete med kompetensutveckling inom landsbygdsprogrammet
 • Arbete med offentlig upphandling
 • Artikelskrivande, som skribent för tidning eller webb (i arbetslivet eller ideellt)
 • Restaurering av betesmarker (planering eller genomförande)

Anställning

Anställningsform: Visstid 18 månader.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Länsstyrelsen verkar för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm.

Som regeringens företrädare är Länsstyrelsen i Stockholm en samlande kraft i länet. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktig hållbar utveckling – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas.

Vi är 500 medarbetare som strävar efter god samhällsutveckling. Många av våra uppdrag utför vi i samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare. Vårt gemensamma förhållningssätt till arbetet är präglat av ansvar, respekt, balans och engagemang.

Den unika bredden i Länsstyrelsens verksamhet gör att vi kan erbjuda våra anställda intressanta och varierande arbetsuppgifter, med goda möjligheter till utveckling. Som anställd på Länsstyrelsen Stockholm kan du komma att bli en del av myndighetens krisledningsarbete. Läs mer på www.lansstyrelsen.se/stockholm.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeAgronom

Ansökan

Länsstyrelsen i Stockholms län söker en person till denna tjänst som agronom med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som agronom hos Länsstyrelsen i Stockholms län skickar du in din ansökan senast 2021-07-02.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Två handläggare till enheten för jordbruksstöd

Länsstyrelsen i Jönköpings län söker två personer till tjänsten som agronom i Jönköping.

2021-06-14

Mer info

Handläggare till Enheten för vilt

Länsstyrelsen i Gävleborgs län söker en person till tjänsten som viltmästare i Gävle.

2021-06-01

Mer info

Handläggare till Enheten för vilt, vikariat

Länsstyrelsen i Gävleborgs län söker en person till tjänsten som viltmästare i Gävle.

2021-06-02

Mer info