Tillväxtfunktionen söker Fiskesamordnare

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Letar du efter anställning inom naturbruk? Letar du efter en chans att arbeta som fiskerikonsulent på Jokkmokks kommun? Nu är det möjligt. Jokkmokks kommun behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för tills vidare, ta en titt på denna jobbannons.

Denna tjänst finns tillgänglig i Jokkmokk som är tjänsteorten. Jokkmokks kommun behöver fler anställda som stödjer arbetet inom fiskerikonsulent. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Bli en del av Jokkmokks kommun genom att ansöka till jobbet som fiskerikonsulent senast söndag den sjunde januari 2024.


Jobbannons

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Nu söker vi en fiskesamordnare med naturvetenskaplig bakgrund till Jokkmokks kommun. Som fiskesamordnare har du en viktig roll i att driva projekt och utveckla kunskapsläget gällande fiskekologi och tillståndet för förekommande fiskpopulationer som nyttjas av allmänheten inom Jokkmokks kommun.

Vi kan erbjuda dig:

 • En bra arbetsmiljö
 • Goda utvecklingsmöjligheter med spännande arbetsuppgifter
 • Generösa möjligheter till flexibel arbetstid

ARBETSUPPGIFTER

En stor del av ditt arbete kommer att bestå av praktiskt arbete under barmarkssäsong, även visst utomhusarbete kan ske vintertid. Under vinterhalvåret består arbetet till stor del av att sammanställa resultat av utförda åtgärder och undersökningar. Under vinterhalvåret sker givetvis också den viktiga planeringen av kommande års fältsäsong samt att driva utvecklingen genom att visa på behov av kommande utredningar samt projekt.

En viktig del i arbetet är att driva och vara motor i olika samrådsgrupper och att kommunicera resultat och utfall med andra intressenter som myndigheter, företag, (Vattenfall utför årliga utsättningar i Luleälven) fiskeföreningar och samebyar.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som:

 • Har akademisk utbildning inom naturvetenskap eller utbildning/arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.
 • Har erfarenhet av att jobba praktiskt i fält med biologiska uppföljningar, elfiske, fiskvandringskontroller, fiskmärkning (ex. telemetri, pit-tag och external tags), e-DNA provtagning m.m.
 • Har god sjövana med båt
 • Har kunskap om miljöbalken och särskilt lagstiftningen gällande vattenverksamhet, samt kunskaper om regelverket för förvaltning av fiskresurser
 • Är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ
 • Har erfarenhet av att sammanställa resultat och skriva rapporter
 • Har god förmåga att kommunicera skriftligt såväl som muntligt på svenska och engelska.
 • Har körkortsbehörighet minst B

Det är ytterligare en fördel om du har erfarenhet av professionellt eller ideellt arbete inom fiskeförvaltning.

Som person är du utåtriktad och engagerad och är van vid självständigt arbete. Du tar initiativ och har förmåga att både starta, driva och avsluta projekt. Arbetet är både praktiskt och teoretiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper

ÖVRIGT

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken "Ansök här" och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla säljsamtal, erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp då vi har interna riktlinjer kring detta,

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnJokkmokks kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120002676
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFiskerikonsulent
YrkesområdeNaturbruk

Ansökan

Jokkmokks kommun söker en person till denna tjänst som fiskerikonsulent med placerings i Jokkmokk. Om det låter intressant att arbeta som fiskerikonsulent hos Jokkmokks kommun skickar du in din ansökan senast 2024-01-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Djupeskog Trädfällning AB - Norrtälje söker klättrande arborist/trädfällare

Djupeskog Trädfällning AB söker en person till tjänsten som arborist/trädvårdare i Norrtälje.

2023-10-11

Mer info

Swedec söker hundinstruktör till 1.amröjkomp

Försvarsmakten söker en person till tjänsten som hunddressör i Eksjö.

2023-11-13

Mer info

Mobilt hunddagis söker personal

Angelicas hundtjänst AB söker en person till tjänsten som hundskötare/hundvårdare i Värmdö.

2023-11-19

Mer info