Vilthandläggare

Publiceringsdatum: 2020-10-16

Länsstyrelsen företräder regeringen och är genom sin bredd i verksamhetsområden och arbetsuppgifter en intressant arbetsplats. Länsstyrelsen står för rättssäkerhet, mångfald och hållbar utveckling. Vi förenar nytänkande, god service och öppenhet med lång tradition. Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av länsstyrelsens framgångar. Länsstyrelsen i Halland har ca 200 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland

Inom naturvårdsenheten arbetar ca 48 personer där ett av uppdragen är vilt och rovdjursförvaltning. Vi behöver nu utöka arbetsgruppen med en person för att få en robustare organisation.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att ha områdesansvar för vissa delar och delat ansvar för andra.

Huvudansvar för administration av Viltförvaltningsdelegationens tre årliga sammanträden, där du tillsammans med övrig personal bestämmer innehållet.

Huvudansvar för frågor som rör stora fåglar (gäss, trana, svan) samt för skarv. Det innefattar förebyggande information samt handläggning av ärenden om skyddsjakt. Halland har en ökande problematik kring stora mängder gäss i och intill naturreservat och anlagda våtmarker. Du kommer även att utföra besiktning av skador på växande gröda orsakat av fågel samt handlägga utbetalningar av viltskadeersättning. Dessutom ingår att ansvara för inventeringar av skarv, samt att på sikt ta fram förvaltningsplaner för gäss och skarv.

Huvudansvar för de uppgifter som länsstyrelsen har ansvar för vad gäller vildsvinsförvaltning samt att gemensamt med länets aktörer ta fram en förvaltningsplan för vildsvin.

Huvudansvar för administration av länsstyrelsens jaktarrenden, de flesta inom skyddade områden.

I dina uppgifter ingår dessutom att hjälpa till vid rovdjursförvaltningen som inkluderar dels att vara utbildad besiktningsperson för besiktning av skador orsakade av rovdjur på tamboskap och hund. Samt att hjälpa till vid inventering av de rovdjur som finns i Halland, främst lo men i förekommande fall även varg.

Tillsammans med befintlig personal dela arbetsuppgifter inom klövviltsförvaltningen. Länet är indelat i 4 älgförvaltningsområden. Inom varje område ansvarar en älgförvaltningsgrupp för förvaltning och utveckling av den lokala älgstammen. Länsstyrelsens roll är att stödja förvaltningsgrupperna med att ta fram en förvaltningsplan för sitt förvaltningsområde samt att granska dessa skötselplaner och följa upp förvaltningen. Inkommande ansökningar ska granskas och beslutas, samt fällavgifter och andra ärenden kring jakten ska hanteras.

I arbetet ingår täta kontakter med älgförvaltningsgrupper, jägare, besiktningspersonal, rovdjursspårare, markägare och allmänhet. Vid enstaka tillfällen kan krav ställas på arbete utöver ordinarie arbetstid.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område så som biolog, agronom, jägmästare eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete med viltförvaltning eller rovdjursförvaltning, ses som särskilt meriterande för denna tjänst.

Som person ska du ha en dokumenterat god administrativ förmåga, god förmåga till problemlösning, och lätt för att skapa förtroendefulla kontakter. Vidare ska du kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål och ha lätt för att samarbeta med andra. Du behöver ta egna initiativ och utveckla ditt arbete.

Arbetet kräver även att du har en utvecklad förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Att du har viss kännedom om statistiska metoder för att kunna analysera inventeringsresultat samt kunskap om jaktlagstiftningen. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort erfordras för denna tjänst.

Vi kan erbjuda:

  • En bra arbetsmiljö
  • Goda utvecklingsmöjligheter
  • Flexibel arbetstid
  • Friskvård
  • Rökfri arbetstid

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via Offentliga Jobb.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Länsstyrelsen tillämpar sex månaders provanställning för denna anställning.

ÖVRIGT

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeJaktvårdare/Viltvårdare

Ansökan

Länsstyrelsen i Hallands län söker en person till denna tjänst som jaktvårdare/viltvårdare med placerings i Halmstad. Om det låter intressant att arbeta som jaktvårdare/viltvårdare hos Länsstyrelsen i Hallands län skickar du in din ansökan senast 2020-11-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Vilthandläggare

Länsstyrelsen i Uppsala län söker en person till tjänsten som jaktvårdare/viltvårdare i Uppsala.

2020-08-28

Mer info

Kyrkogårdsmedarbetare till sommarsäsongen 2021

Göteborgs Begravningssamfällighet söker personer till tjänsten som griftegårdsarbetare/kyrkogårdsarbetare i Göteborg.

2020-10-21

Mer info

Vi söker en trädgårdsanläggare!

Prowork Göteborg AB söker en person till tjänsten som trädgårdsanläggare/trädgårdsanläggningsarbetare i Göteborg.

2020-10-19

Mer info