Yrkeskunnig djurvårdare till Aparium

2019-07-09

Kolmården är Nordens största djurpark och ett av Sveriges populäraste resmål. Här ingår även Vildmarkshotellet som tidigare under året har renoverats för att nu kunna bjuda våra gäster på en än mer magisk vistelse hos oss. Vildmarkshotellet är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell, men också ett mycket populärt konferenshotell. Kolmården har ett 80-tal olika djurarter och driver en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt. Djurparken fungerar som utbildningsresurs för Sveriges skolor och är medlem i Svenska Djurparksföreningen och internationella branschorganisationerna EAZA och WAZA. 2018 hade parken ca 800 anställda under säsong och besöktes av 602 000 gäster.

Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I koncernen ingår även några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik. Parks and Resorts är ett familjeföretag som investerar allt överskott i verksamhetens fortsatta utveckling.

Varje gäst som kommer till oss är en unik person med höga förväntningar. Därför söker vi djurvårdare i världsklass som, med helhetstänk och noggrant öga för djuren och deras välbefinnande, är med och ytterligare utvecklar Kolmården och förutsättningarna för våra djur. Som djurvårdare arbetar du även för att överträffa våra gästers förväntningar. Med fingertoppskänsla och scennärvaro kan du leverera informativa visningar i världsklass för våra gäster, varje gång! Genom enskilda, personliga möten förväntas du inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

Nu söker vi en erfaren djurvårdare till Aparium. Om du har vad vi söker och känner dig redo att komma på ett äventyr med oss, läs vidare!

I rollen som djurvårdare på Aparium är du en del av ett arbetslag som säkerställer högsta möjliga välfärdsstandard för Kolmårdens kollektion av gorillor, schimpanser och gibboner. Djurvårdare ansvarar för att anläggningar och stall är exceptionellt rena, för att djuren utfodras regelbundet och på rätt sätt och för att de får den berikning och stimulans de behöver. Det krävs även att djurvårdare noggrant observerar djuren och deras beteende dagligen, att de tränar djuren för hanteringsbeteenden, loggar aktivitet och hälsa i detalj och assisterar vid veterinära ingrepp samt djurtransporter. Andra arbetsuppgifter består av coaching och handledning av praktikanter och säsongsanställda. Djurvårdare förväntas ha ett starkt, kontinuerligt samarbete med Kolmårdens hållbarhet-, forskning- och utbildningsavdelningar. Sist, men absolut inte minst: Kolmårdens mission är att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur. Naturligtvis förväntas Djurvårdare leverera guidade turer och många andra inlärningsaktiviteter i världsklass för våra gäster, företagsgrupper, skolklasser samt genom olika typer av media.

Den vi söker till den här tjänsten har tidigare erfarenhet av primater, såväl grundläggande djurhållning samt träning och berikning, gärna med gorillor eller schimpanser. Kolmården värdesätter den kunskap som en erfaren djurvårdare har mycket högt, men lika viktigt för oss är personlig kompetens, attityd och förhållningsätt till arbetet. Vi strävar alltid efter att bli bättre på det vi gör så om du är en person som brinner för positiva förändringar kommer du att trivas hos oss. Vi vill att du söker den här tjänsten om du är en skicklig problemlösare som är flexibel med en god arbetsvilja. Kreativitet och en förmåga att tänka utanför ramarna är viktigt, liksom bra kommunikationsförmågor och förmågan att kunna anpassa dessa.

Djurvårdaryrket innebär ofta högt tempo och är fysiskt påfrestande. Därför letar vi efter en person som kan arbeta effektivt, men ändå behålla lugnet. God fysisk kondition är ett krav. Är du en optimist som gillar att skratta och vet hur man har kul på jobbet så är detta arbetsplatsen för dig. B-Körkort är ett krav. Kunskap i ZIMS är fördelaktigt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. I arbetet ingår helger, storhelger samt arbete på sommaren. Sista ansökningsdag är 26:e juli, men urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, var god kontakta: stefan.aspegren@kolmarden.com.

Mer information

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Djurvårdare hos Kolmården i Norrköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Kolmården
Kolmårdens Djurpark
61892 Kolmården

Till webb­ansökan 

Mer information